Skip to main content

Weekendferie

Har du ennå ikke bestemt deg for hvor ferien skal gå? Fortvil ikke - for her har du noen gode tips!

London

Like ved Themsen finner du Europas største pariserhjul med en høyde på 135 meter. London Eye ble åpnet i anledning årtusenskiftet 99/00. På grunn av stor popularitet blant turistene ble det bestemt at London Eye skulle stå permanent. Hvert år besøker ca. 3,5 millioner mennesker pariserhjulet som bruker 30 min på å rotere én runde. Prisen for en standard tur er £27 ved kjøp på internett.

Buckingham Palace

Blir ofte omtalt på folkemunne som «The Palace», og er det offisielle bostedet til det britiske monarki. Den første monarken som flyttet inn her var dronning Victoria. I dag huser slottet blant annet dronning Elizabeth. Selv om de kongelige holder til her, blir også Buckingham Palace benyttet i forbindelse med statsbesøk. Ikke nok med det, men slottet er også veldig populært blant turister og en kan besøke slottet i perioden august-september da flere rom i bygget åpnes for publikum. Om morgenen her kan en nyte det spektakulære vaktskiftet blant vaktene som er ikledd de ikoniske røde jakkene og pelshattene. Er en sliten og ønsker litt avkobling fra butikker og trafikk kan nettopp Buckingham Palace være rett sted og trekke til. Slottet er nemlig omringet av grønne og frodige Buckingham Palace Garden og St. James´s Park.

 

Tower Bridge

For mange er en tur innom Tower Bridge noe en må benytte tiden sin av mens en oppholder seg i London. Den ikoniske broen ble planlagt å bygges på 1870-tallet. Da av bodde om lag 1 million mennesker på begge sidene av Themsen i Øst-London. Det var for mange veldig viktig at en konstruerte en bro hvor skipstrafikken kunne fremdeles passere. Området i dag er regnet som en av de eldste stedene i London.

Big Ben

Kanskje det mest ikoniske landemerket i London og Storbritannia. Klokketårnet blir regnet som en av London sine største attraksjoner. Selve navnet «Big Ben» og hvorfor nettopp dette ble navnet på klokketårnet er det spesielt 2 teorier som utpeker seg: 1) Tårnet var opprinnelig oppkalt etter Sir Benjamin Hall, også kjent som «Big Ben». 2) Tårnet var opprinnelig oppkalt etter tungvektboksemester Benjamin Caunt, også kjent som «Big Ben».

                                         

Premier League

Engelsk fotball er noe som opptar mye av fritiden til oss nordmenn. Byen London huser mange av de store lagene i Premier League som Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham, Crystal Palace, Watford osv. 

Paris

Eiffeltårnet er oppkalt etter ingeniøren Gustave Alexandre Eiffel. Tårnet ble innviet 31. mars 1989 og ruver over bakken med sine 324 meters høyde. Hvert år besøker omtrent 6,9 millioner mennesker kanskje det mest kjente landemerke i Paris. For å besøke tårnet og benytte seg av dens fasiliteter kan det være lurt å kjøpe billetter på internett. En kan også kjøpe billetter på dagen, men en kan da risikere å stå 2 timer i kø.

Notre Dame katedral

Blir regnet som Europas mest kjente turistattraksjon og oppført på UNESCO-verdensarvliste. Navnet «Notre Dame» betyr «vår frue», og er desidert til jomfru Maria. Med andre ord er kirken svært hellig for romersk-katolske troende. Per dags dato kan en besøke området hvor kirken ligger, men en kan ikke besøke de innvendige fasilitetene som følge av ødeleggelsene etter storbrannen 15. april 2019.

Charles de Gaulle plass

For hvem har ikke hørt om verdens kanskje mest spektakulære rundkjøring ved Triumfbroen. Bare synet av den kan sette ut hvem som helst. For mange kan rundkjøringen oppleves som et stort mareritt å kjøre bil i.

Louvre Museum

Har du alltid ønsket å se Leonardo da Vincis originale skaperverk «Mona Lisa»? Da kan nemlig Louvre Museum være verdt et besøk. Selve museet ble bygget i 1793 og er et av verdens største museer og mest besøkende kunstmuseum i verden. Ca. 35 000 objekter fra forhistorisk tid og fram til 1800-tallet er utstilt her.

Restauranter

Det er ikke til å komme bort fra – det franske kjøkkenet er et av verdens mest berømte og i Paris kan det være en opplevelse å ta seg et måltid på «Le Meurice», «L´Astrance», «Macéo» osv.

Toscana & Lazio

Firenze

Regionhovedstaden i Toscana er en fantastisk opplevelse. Byen bonger av nydelig arkitektur og kultur. Firenze er blant annet kjent for å være hjembyen til Michelangelo Buonarroti og Leonardo da Vinci. Når en går i gatene i Firenze vil en kunne se ikoniske skulpturer og bygninger som Firenze katedralen – også kjent som «il Duomo», Basilica of San Lorenzo og broen «Ponte Vecchio» bestående av mangfoldige juvelbutikker.

Pisa

Hvem har ikke hørt om «Torre pendente di Pisa» eller «Det skjeve tårnet i Pisa» som vi sier det på norsk. Hvert år besøker ca. 1 million mennesker tårnet. Kort tid etter at tårnet stod ferdig i 1372 ble det mer og mer skjevt. Årsaken var bakken som tårnet ble bygget på består av myr og sand. Det er fullt mulig å besøke tårnet hvor en billett koster ca. €18 euro.

Lucca

En knapp halvtimes kjøretid nord for Pisa finner en byen Lucca – en nydelig by! Selve sentrum av byen er omringet av en murvegg som stammer tilbake fra romertiden. Når en går i gatene i byene får en typisk følelse av gamle italienske gate smug. Av severdigheter kan også Lucca – i likhet med Pisa – tilby utsikt fra byens tårn «Torre Guinigi». Det er mange koselige små restauranter i Lucca, men et fint sted å nyte et godt måltid er «Piazza dell´Anfiteatro».

Roma

«Alle veier fører til Rom» - en kommer ikke unna Roma når en snakker om Italia. Byen som ble grunnlagt i år 753 f.Kr. kan skilte med ikoniske steder som Colosseum, Spansketrappen og Vatikanstaten for å nevne noe av severdighetene. Vatikanstaten er svært populært for kristne lokal- og verdensbefolkning hvor en kan se paven komme ut og holde tale fra sitt vindu.

Vingård

For mange er Toscana forbundet med vingård. Her kan en besøke berømte vingårder som Cantina Antinori nel Chianti Classico, Castello Banfi il Borgo osv.

Stockholm

For hvem har ikke hørt om Stockholms kanaler og skjærgårder. Disse kan en besøke enten til fots ved å krysse diverse broer, eller en kan leie en guidet båttur. En fantastisk opplevelse på varme sommerdager.

Gamle stan

Gamlebyen i Stockholm som ligger på Stadsholmen – har sine røtter helt tilbake til midten av 1200-tallet. Trange smug, brosteinlagte veier, kongens slott og flere museer er bare noe av det en kan se og oppleve i «Gamle stan». Et godt egnet sted for både kulturelle opplevelser og shopping.

Södermalm

Det internasjonale motemagasinet Voque kåret nettopp denne bydelen i Stockholm til den hippeste bydelen i Europa! Her finner en butikker med hipster-klær tett-i-tett, kaffebarer, drinkbarer, spisesteder, nattklubber og gallerier. Ønsker en et billig måltid er nettopp denne bydelen verdt et besøk.

Abba-museet

«Waterloo», «Mamma Mia» osv. Hvem husker ikke berømte Abba? For alle Abba-fans kan en besøke det berømte Abba-museet. Her kan en både være tilskuer og ta en dans. Ser du en rød telefon i lokalet? Ta den! Det er nemlig kun Abba sine medlemmer som kan ringe den. Dermed kan du plutselig komme i kontakt med kanskje Agnetha, Björn, Benny eller Anni-Frid!

Fotografiska

Fotografiska er en verdens største møteplasser om og for fotografi. Her finner en utstillinger som hører til Stockholms mest likte severdigheter.

Den franske riviera

Er du båtinteressert? Liker du Formel 1? Eller elsker du å glamorøse deg blant all luksus? Da er absolutt byen Monte Carlo i Monaco et sted for deg å besøke. Langs havnen er det nesten umulig å ikke få øye på alle de vakre yachtene som ligger til kaien, eller for å ikke snakke om de flere hundrevis elegante sportsbilene som står utenfor kasinoene. Hvert år arrangeres det berømte Formel 1 Monaco Grand Prix. Billetter til løpet får en kjøpt på nettet. Er du hverken båt- eller bilinteressert kan en også benytte seg av shopping fasilitetene i Monte Carlo. Bare husk å forberede deg på høye priser.

Nice

Er Frankrikes femte største by. Byen er kjent for sin vakre strandpromenade og gamlebyen. Gjennom gamlebyen kan en se at arkitekturen minner litt om italiensk stil. Dette skyldes at Nice var en del av kongedømmet Piemonte og Sardinia som senere ble slått sammen til Italia. På byens utsiktspunkt kan en nyte en vakker utsikt over strandpromenaden. Med andre ord et fint sted for de som liker å ta landskapsbilder. Ikke langt fra Nice kan en nå vakre steder som Antibes og Cannes.

 

Frister det deg å besøke noen av disse stedene? Ta kontakt med oss idag og vi kan hjelpe deg med å sette opp en fin weekendferie!

Direkte fra Norge
Vi flyr til nye og spennende destinasjoner i Europa direkte fra Norge.
 
Direkte til Sol og Varme
Savner du sommeren? Ta deg en tur direkte til en av våre opplevelsesrike destinasjoner.
 
Direkte samarbeid
Vi hjelper deg med neste gruppereise, vennetur eller firmaevent. Er dere en stor gruppe som skal på tur? Ta kontakt så skreddersyr vi den perfekte reise for dere.