Skip to main content

Den afrikanske drøm & Mosi-oa-Tunya

Oversikt

Sammen har vi skreddersydd en safari pakke til en av Afrikas mest interessante destinasjon; Zimbabwe. Til tross for all den politiske uroen de siste 20 årene, har Zimbabwe-folket nektet å spenne seg under den politiske uroen og den utrolige motgang som har blitt utsatt for dem, og du vil umiddelbart føle hvor imøtekommende folket er. Så kom og se selv hva dette fantastiske landet har å by på.

Reiserute

Dag 1: Ankomst Victoriafallene 
Dag 2: Victoriafallene
Dag 3: Victoriafallene
Dag 4: Victoriafallene til Hwange nasjonalpark
Dag 5: Hwange nasjonalpark
Dag 6: Hwange nasjonalpark
Dag 7: Transport til Matobo Hills nasjonalpark
Dag 8: Matobo Hills nasjonalpark
Dag 9: Hjemreise fra Bulawayo flyplass

 

Dag 1: Ankomst Victoriafallene 

Ankomst i Victoriafallene hvor du vil bli møtt av vår lokale representant og ført til hotellet ditt, nemlig det legendariske Victoria Falls Hotel. Resten av dagen er du fri, og vi anbefaler at du starter din ankomst til Afrika med å slappe av og nyte noe te og scones på plenen på hotellet rundt kl. 17 (og kanskje følger du opp med en gin & tonic i hotellets mahognibar og fanger opp den koloniale atmosfæren). Du sover på Victoria Falls Hotel over natten.

 

Dag 2: Victoriafallene (B)

Frokost med fantastisk utsikt over den mektige Zambezi-elven og Victoriafallene. Navnet på disse imponerende fallene ble gitt av oppdageren David Livingstone til ære for den daværende dronningen. Det opprinnelige navnet "Mosi-oa-Tunya" betyr "Røyken som tordner", et passende navn for disse mektige fallene.


Victoriafallene regnes for å være den største fossen i verden. De er ikke den bredeste fossen eller den høyeste fossen, men med alle dimensjoner tatt i betraktning, inkludert nesten den største strømningshastigheten, anses de å være den største gardinen med fallende vann i verden. Altså større enn de fantastiske Niagarafallene og Iguazúfallene. 

I dag foruten selve fallene, har tvillingbyene Livingstone (Zambia) og Victoria Falls (Zimbabwe) forvandlet seg til et adrenalinsted på nivå med Queenstown i New Zealand. Aktivitetene er mange og inkluderer helaftens eller 1/2-dagers rafting turer på Nedre Zambezi, kanopadling i Øvre Zambezi, solnedgangscruise, flytur over fossen, strikkhopping og mye mer. For mer informasjon om aktiviteter, sjekk med lokale operatører som Saf Par og Adventure Zone Victoria Falls. Her kan alle aktiviteter forhåndsbestilles.


På ettermiddagen inviterer vi deg til et klassisk solnedgang-cruise på Øvre Zambezi-elven om bord i båten "Zambezi Explorer". Avreise fra hotellet rundt 16:00 med retur rundt 19:00 (drikke og snacks inkludert samt transport). Når dagen er omme, overnatter du på Victoria Falls Hotel.
 

Dag 3: Victoriafallene (B)

Frokost på hotellet. Du har enten «Lion Encounter» eller «Elephant Encounter» inkludert i denne pakken og du kan velge om du vil gjøre disse aktivitetene om morgenen eller ettermiddagen (vennligst informer om når du bestiller denne pakken). Etter utfluktene er du fri til å gjøre hva du vil resten av dagen. Også denne natten tilbringes på Victoria Falls Hotel.

 

Dag 4: Victoriafallene til Hwange nasjonalpark (B, L, D)

Avreise fra Victoria Falls Hotel etter frokost med transport til Hwange Safari Hytte. Denne turen tar omtrent 3 timer. Hwange nasjonalpark regnes som en av Afrikas viktigste nasjonalparker og grenser til Botswana. På Hwange Safari Hytte blir du møtt av guiden din fra «The Hide Lodge» og kjørt til hytta dypt inne i Hwange. Du ankommer i tide til lunsj og tid for en liten hvile før den første transporten forlater hytta rundt 16.00. Overnatting tar sted på «The Hide Logde».

Hwange nasjonalpark

Oppkalt etter en lokal Nhanzwa-sjef, er Hwange nasjonalpark den største parken i Zimbabwe som okkuperer omtrent 14 650 kvadratkilometer. Det ligger i det nordvestlige hjørnet av landet omtrent en time sør for Victoriafallene. Det ble de kongelige jaktmarkene for Ndebele-krigerkongen Mzilikazi på begynnelsen av 1800-tallet og ble satt til side som en nasjonalpark i 1929. Hwange kan skryte av et enormt utvalg av dyreliv med over 100 arter av pattedyr og nesten 400 fuglearter registrert. Elefantene i Hwange er verdensberømte, og parkens elefantbestand er en av de største i verden.

 

Dag 5,6 & 7: Hwange nasjonalpark – «The Hide» 

Du har tre hele dager med mange muligheter til å utforske denne fantastiske parken. «The Hide» tilbyr mange aktiviteter som viltstasjoner, viltvandringer, og nyt stillheten i "Hide", hvor du kan observere dyrene når de kommer ned til vannhullet. Overnatting blir på «The Hide».

Om «The Hide»

The Hide Safari Camp, som ble bygget i 1992 av Preston-familien, og som fortsatt er dypt involvert i dag, har fått sitt rykte som fullstendig safari-destinasjon. Siden Hide Safari Camp ble plassert i et av Hwange nasjonalparks viktigste naturområder for snart tjue år siden, har vi destillert essensen av safariopplevelsen og pyntet den med vår egen særegne stil. Hwange var en gang den kongelige jaktplassen for Ndebele-konger og har lenge vært kjent for sitt rike og mangfoldige dyreliv. Spesielt er parken kjent for flokker med elefanter og bøfler som nummererer i hundrevis. Dette er et av de beste stedene å se løve, leopard og afrikansk villhund - eller til og med andre pattedyr og fire hundre fuglearter.

 

Dag 8: Hwange nasjonalpark til Matobo Hills nasjonalpark (B, L, D)

Vi forlater Hwange nasjonalpark og «The Hide» etter frokosten og tar oss tilbake til inngangen til parkene på Hwange Safari Lodge. Her vil vi bli møtt av en representant fra Amalinda Camp og transportert til en annen av Zimbabwes spektakulære parker; Matobos nasjonalpark (tidligere kjent som Rhodes Matobos nasjonalpark). Vi planlegger å ankomme i tide til lunsj og en kort hvil før vi legger ut på en ettermiddags viltkjøring i parken. Overnatting vil finne sted på Camp Amalinda.

 

Dag 9: Matobo nasjonalpark (B, L, D)

En hel dag i denne spektakulære parken. Matobo nasjonalpark har et samlet areal på 44 500 hektar. Parken ble opprettet i 1953, og ble tildelt verdensminnestatus i Unesco i juni 2003. Parken inkluderer en intensiv beskyttelsessone der en stor bestand av svarte og hvite neshorn lykkes med å avle. Parken tilbyr en variert pakke med turistattraksjoner og aktiviteter. Parken ligger i den fantastiske Matobo Hills, en rekke kupler, spir og balanserende fjellformasjoner som er blitt kastet ut av det solide granittplatået gjennom millioner av år med erosjon og forvitring. Parkens majestetiske og kraftige terreng er et turgåerparadis, og vegetasjonens mangfoldighet støtter et bredt spekter av dyreliv.

Matobo som betyr "skallede hoder" var navnet som ble valgt for området av den store Ndebele-kongen, Mzilikazi. Han ligger begravet i Matobo-åsene, kort avstand fra parken.

Matobo nasjonalpark er også stedet for graven til Cecil John Rhodes. Han blir gravlagt på toppen av Malindidzimu - 'bakken med velvillige ånder'. Han omtalte denne bakken som å ha et 'syn på verden'. En kort spasertur fra parkeringsplassen vil føre den besøkende til graven hans, som er skåret ut av den solide granittbakken og omgitt av et naturlig amfiteater med massive steinblokker. Overnatting fremdeles på Camp Amalinda

 

Dag 10: Hjemreise fra Bulawayo flyplass

Dette er siste dag av turen, og etter frokost blir en transportert til Bulawayo flyplass - slutten av denne Zimbabwiske reisen.

Høres dette ut som en spennende destinasjon å besøke? I samarbeid med Reisebazaar kan vi i Turs hjelpe deg med å sette opp reise til majestetiske Zimbabwe. Ta kontakt med oss i dag!
 

 

Zimbabwe-map.jpg (302×333)

Direkte fra Norge
Vi flyr til nye og spennende destinasjoner i Europa direkte fra Norge.
 
Direkte til Sol og Varme
Savner du sommeren? Ta deg en tur direkte til en av våre opplevelsesrike destinasjoner.
 
Direkte samarbeid
Vi hjelper deg med neste gruppereise, vennetur eller firmaevent. Er dere en stor gruppe som skal på tur? Ta kontakt så skreddersyr vi den perfekte reise for dere.