Skip to main content

Porto i Portugal

Book direktetur til perfekte Porto! 

Fest sikkerhetsbeltet, og gjør deg klar for en strålende solskinnsnyhet… Snart kan du nemlig reise til vakre Porto i Portugal, direkte fra Haugesund Lufthavn, Karmøy! 

Vi i Turs er glade for å endelig kunne dele nyheten om nok en spennende destinasjon. Booking til er nå klar og første fly drar fra Haugesund Lufthavn 21. mai – direkte!

En ypperlig gave til noen man er glad i, eller en perfekt destinasjon å spare til seg selv gjennom høsten. Vi er uansett sikre på at en langhelg i Porto vil falle meget i smak. 

Vakre farger og rik historie

Rik historie, vakre farger, deilig atmosfære og kulinariske opplevelser. Porto er en fantastisk perle i Portugal, perfekt for alle reiseglade uansett preferanser og interesser. 

Porto er Portugals nest største by, og ligger nordvest i landet. Trange smug, sjarmerende hus, vakre kirker og imponerende katedraler. Porto har en rik historie, som gjenspeiler seg i de vakre monumentene og bygningene. 

Siden 1996 har den gamle bydelen Ribeira stått på UNESCOs verdensarvliste. Ikke rart når man ser fasadene i alle regnbuens farger, og de smale historiske gatene. Er du en bokelsker, må du gå innom Portos eldste bokhandel Livraria Lello. Den står også på UNESCOs verdensarvliste, og er flere ganger kåret til en av verdens vakreste og beste bokhandlere.

Vil du ha en magisk avslutning på dagen, anbefaler vi å ta turen til broen Dom Luis I, enten ved å gå eller ta en flott glassheis helt opp. Uansett kan vi garantere en enestående utsikt over byen. 

Kulinarisk kvalitet 

Porto er kjent for sine mange restauranter, med nydelig mat, dessert og vin. Her finner du menyer for enhver smak, og de utsøkte matrettene er verdt turen til Porto ene og alene. Det samme gjelder for portvinen, Portos ekspertfelt. Nyt glasset på en av byens mange uteserveringer, eller besøk en av Portos flotte portvinshus, hvor du får lære alt om hvordan man lager portvin – i tillegg til vinsmaking av de edle dråpene. 

Nydelige strender og parker 

Byen har også flere nydelige strender. Med fin sand, bading i vakkert hav, og flere koselige kafeer, kan hele familien kose seg i timevis. Det samme gjelder byens flotte parker, blant annet Gardens of the Crystal Palace – en stor og fantastisk flott park, hvor du kan slappe av, nyte utsikten eller se påfugler.

Moro – dag og natt

Den shoppingglade vil heller ikke bli skuffet. Porto har et bra utvalg av butikker med alt fra kjente kjedebutikker som Zara og Bershka, til mer spesielle og unike småbutikker drevet av portugisere. 

Byens natteliv tilbyr mange trendy barer og nattklubber, med mulighet for å danse seg inn i morgentimene.

Det er bare til å begynne å drømme seg bort!

 

Direkte fra Norge
Vi flyr til nye og spennende destinasjoner i Europa direkte fra Norge.
 
Direkte til Sol og Varme
Savner du sommeren? Ta deg en tur direkte til en av våre opplevelsesrike destinasjoner.
 
Direkte samarbeid
Vi hjelper deg med neste gruppereise, vennetur eller firmaevent. Er dere en stor gruppe som skal på tur? Ta kontakt så skreddersyr vi den perfekte reise for dere.