Skip to main content

Malta

Malta er en republikk i Middelhavet sør for Sicilia. Øygruppen Malta består av seks øyer. De tre store øyene Malta, Gozo og Comino er alle bebodde. Malta er den største av øyene, med hovedstaden Valletta.

På Malta kan du oppleve spennende kultur, shopping, unike matopplevelser, sol, bading og dykking i et krystallklart middelhav. Øygruppen ligger lengst sør i Europa og har derfor et flott klima med gode temperaturer hele året.

Liten øy, storslått historie:

Malta er en øy med lang, rik og dramatisk historie, helt tilbake til rundt 5200 f.Kr. Øya har vært befolket i over 7000 år, fra de første bosetterne kom fra Sicilia. Beliggenheten midt i Middelhavet har alltid vært attraktiv for erobrere og handelsmenn. Det er tydelig når man ferdes rundt på Malta, og ser de mange monumentene, festningene og palassene. Opplev malteserriddernes festninger, fønikernes vannsisterner og megalittiske monumenter. Flotte kirker, gamle teater og museer. Ta en rusletur i hovedstaden Valletta i historiske omgivelser, shopping, flotte hager og fantastiske utsiktspunkt.

Uansett hvor på Malta du ønsker å være, er tilbudet rikt.

Kort vei til attraksjoner på land, strand – og i vann

Det er korte avstander på Malta og man kan enkelt reise rundt på egenhånd med buss eller taxi. Mange velger også guidede turer med spesialtilpasset program. Det er for eksempel vel verdt å få med seg frodige Gozo og Cominos laguner på reisen.

Malta byr på krystallklart vann med bading og sol på nydelige strender og klipper. Det finnes både klippe- og sandstrender over hele øya, i tillegg til bademuligheter fra betongbrygger langs strendene. Hotellene har flotte bassenganlegg, hvor noen er tilknyttet sjøen.

Og apropos sjø: Malta og de maltesiske øyene blir ofte omtalt som Middelhavets dykkeparadis og en av Europas aller beste dykkedestinasjoner. Alle øyene tilbyr unike opplevelser med «et hav» av spennende vrak, vakre koraller og sikt opptil 30 meter. Erfaren eller nybegynner – her finnes det eventyr for enhver smak.

Intercontinental Hotel

InterContinental Malta ligger i det populære St. Julians-området. Dette 5-stjerners hotellet er i nærheten av Paceville og har sin egen private strand ved St George's Bay. De klimatiserte og lydisolerte rommene har gratis Wi-Fi, 42” LCD-TV med rikt u...

Hilton Malta

Hilton Malta i byen St. Julian's tilbyr et avslappende sted for å nyte solstrålene og et forfriskende bad i Middelhavet året rundt. Alle rommene har flott utsikt over hagen eller sjøen. TV i alle rom, og Wi-Fi på rommet tilgjengelig mot gebyr. Oppgr...

Radisson Blu Golden Sands Resort and Spa

Med beliggenhet på den nordvestlige kysten av øya, ligger Radisson SAS Resort & Spa, Malta Golden Sands på den praktfulle bredden av Golden Bay Beach, i nærheten av Mellieha. Dette fantastiske Beach Resort hotellet tilbyr alt du kan ønske deg fra et...

Marriott Malta Hotel and Spa

Malta Marriott Hotel & Spa ligger få meter fra Ballutastranden, ved siden av en rolig strandpromenade i kosmopolitiske St. Julian's. Det nylig renoverte hotellet kombinerer luksuriøs sjarm og avslappende spafølelse. Her finner du velutstyrte rom og l...

Direkte fra Norge
Vi flyr til nye og spennende destinasjoner i Europa direkte fra Norge.
 
Direkte til Sol og Varme
Savner du sommeren? Ta deg en tur direkte til en av våre opplevelsesrike destinasjoner.
 
Direkte samarbeid
Vi hjelper deg med neste gruppereise, vennetur eller firmaevent. Er dere en stor gruppe som skal på tur? Ta kontakt så skreddersyr vi den perfekte reise for dere.