Skip to main content

Aberdeen

Aberdeen er en liten Skotsk by, men fortsatt stor nok til å oppleve spennende historie, bra shopping og eventyrlige slott, skotsk whisky og delfiner. Verdt å få med seg enten du er på lengre eller kortere ferietur, eller jobbtur med liten tid rådighet.

Whisky

Skottland er verdenskjent for sin whisky, og er delt opp i 5 ulike whisky regioner. Den samme grunnleggende prosessen brukes til å produsere whisky over hele landet, samtidig som hver region har ulike malt med ulike egenskaper og smaker. Du får lære mer om dette og mye mer på en av Skottlands eldste destillerier, Glen Garioch fra 1797. Destilleriet er kun en time fra Aberdeen, nærmere gamlebyen Oldmeldrum.

Slott og bygninger

Enten du vil se et slott som minner om Disney-eventyr eller Frankenstein-film, så har du over 300 slott å velge mellom i Aberdeen. Det kan være lange avstander mellom de ulike slottene, så kan være lurt å ta med niste, gode klær og sko. Det går turistbusser, men det er også mulighet for å leie bil og skaffe taxi med egen guide.

Et av de mange slottene er Dunnottar Castle som er et must see i Aberdeen. Det ligger omtrent 30km fra Aberdeen og et praktfullt middelalderslott i Stonehaven, Aberdeenshire. Festningen er plassert helt i utløpet ute på et berg i nordkysten av Skottland. Både «Hamlet» med Mel Gibson i 1992 og «Frankenstein» med Daniel Radcliffe i 2015 ble spilt inn her. Fantastisk utsikt og muligheter for flott fotoopplevelser.

Crathes Castle er også verdt et besøk. Det er omringet av grønne områder og en får nesten følelsen av å komme inn i Alice i eventyrland. Det er et av de eldste og best bevarte slott fra 1600-tallet, bebodd av Burnettsfamilien i flere generasjoner over 350år. En stor hage preget av grønne områder omringer hele slottet med ulike blomsterarter. Det er en nydelig utsikt fra slottets vinduer. Er du her på sommertid får du en guidet tur inne i slottet og ute i den vakre hagen. Slottet har stor betydning for Skottlands historie, og en tur vil lære deg mye om nasjonen.

Aberdeen er kjent for å hete «The granite city» og «The silver city» grunnet de mange granittsbygningene som stråler når sola treffer dem. Aberdeen har en av verdens eldste granittbygninger, Marischal College, som er nummer to i verden. Deler av den fungerer som Universitetet, men siden 2011 har deler av den også fungert som hovedkvarter for Aberdeens bystyre.

Shopping

En av de mest hektiske og poulære gatene i Aberdeen er Union Street og det er også her du finner de beste shoppingstedene. Gatene har kjente butikker og shopping for enhver smak. På kjøpesenteret Trinity finner du bl.a Primark og en av de nyeste og største shoppingsenteret er Union Square som har butikker som Zara, BOSS, og Marks & Spencer.

Uteliv

Aberdeen er kjent for sine mange lokale puber og barer, det er over 135 å velge mellom. En kan nyte en god kaffi i hyggelig atmosfære, eller en kan smake på de mange ulike typene skotsk øl eller annen drikke til rimelige priser. Det finnes også mer moderne og avslappende barer som for eksempel Soul Bar på Union Street. Aberdeen har en rekke restauranter der hele verdenskjøkkenet er representert, men den tradisjonsrike retten Haggis anbefales for de som vil smake ekte Skotsk mat. Det er lever og hjerte fra får, blandet med løk, mel, fett og salt. Det finnes mat i alle prisklasser og for enhver smak.

 

Delfiner

Å se delfiner er blitt en av Aberdeens største turistattraksjoner, de kan ses fra byens havn ved Aberdeen stranda. Den beste tiden å se dem er rundt sommermånedene, men noen ganger kan en se en flokk delfiner om det regner og er tåkete også. Den beste muligheten for å se dem er å ta en tur med cruisebåt som tar med turistene ut for å vise de lekne pattedyrene.

Golf

Skottland blir omtalt som golfens fødested, fortsatt gjennom 6 århundrer og har over 550 golfbaner i høy kvalitet. Rundt Aberdeen finnes flere flotte golfklubber og spektakulære baner å spille på. Her spiller du i nydelige og historiske omgivelser og det er muligheter for både nybegynnere og viderekomne. En tur hit gir deg også mulighetene til å oppleve flere av verdens mest prestisjetunge golfturneringer og få gå i forsporene til verdenskjente golfspillere som Tiger Woods.

Kombinasjonsreise i Skottland

Det er enkelt å ta seg videre med for eksempel tog fra Aberdeen for å oppleve nærliggende byer son Glasgow og Edinburgh. Togturen tar i underkant av 2 timer.

Reis fra Haugesund Lufthavn Karmøy med Loganair, seks ukentlige avganger fra 24. februar 2020. Ta kontakt så lager vi et tilbud til deg med fly, hotell og opplevelser.

Direkte fra Norge
Vi flyr til nye og spennende destinasjoner i Europa direkte fra Norge.
 
Direkte til Sol og Varme
Savner du sommeren? Ta deg en tur direkte til en av våre opplevelsesrike destinasjoner.
 
Direkte samarbeid
Vi hjelper deg med neste gruppereise, vennetur eller firmaevent. Er dere en stor gruppe som skal på tur? Ta kontakt så skreddersyr vi den perfekte reise for dere.